SJ

Den 19 februari år 2020 beställde jag och min fru biljetter från Söderhamn till Skövde. Resan mellan Söderhamn och Stockholm gick det att välja djurtillåtet medan det inte gick att välja mellan Stockholm och Skövde.

Den 19 februari år 2020 valde jag att skriva ett inlägg på SJ:s Facebooksida angående detta och enligt dem fanns det enbart en plats kvar i djurvagnen men eftersom vi var två skulle vi inte kunna sitta båda två i samma vagn.

Den 20 februari år 2020 skrev jag två olika inlägg på Twitter angående detta och taggade både SJ och min fru i bägge inläggen.

Den som svarade skrev att man ska beställa samma dag som biljetterna släpps men då krävs det medel att man kan betala biljetterna samma dag då man inte kan reservera platser tills man har pengar och har man inga medel att betala samma dag som biljetterna släpps då är man liksom tvungen att vänta och beställa biljetter tills man har medel att betala med.

Uppenbart tror SJ att alla har medel att betala biljetterna samma dag som de släpps men tyvärr är sanningen att alla inte har medel att kunna betala biljetter samma dag som de släpps. Sedan är det en skandal, att det endast finns få platser med djurtillåtet på tågen. Även djurägare vill resa. En ännu större skandal är, att SJ placerar icke djurägare i djurtillåtet, trots det finns plats ledigt i övriga tåget.

Som den personen svarade på Twitter inlägget får man den uppfattningen att det var mitt och min frus fel att det blev så här. Nu löste det sig genom att vi fick nya biljetter mellan Stockholm och Skövde vilket innebär att pappa får hämta oss i Skövde vid 16.34 istället vid runt 14.35 alltså två timmar senare.

När man beställer får man välja djurtillåtet för den första etappen likaså får man även välja djurtillåtet vid den andra etappen när man beställer biljetter. Men vad gör man om det enbart finns platser i djurvagnen i den första etappen medan inte det finns i den andra etappen? Kommer SJ i fortsättningen hjälpa dem som hamnar i samma situation med nya biljetter i den andra etappen utan att kräva betalt för de nya biljetterna?

Okej, givetvis ska man ta kontakt med SJ om man hamnar i samma situation som oss men tyvärr är risken stor att den som svarar skuldbelägger den som beställde biljetterna igen istället för att ta tag i och ändra webbsidan så att man kan välja djurtillåtet eller djurfritt innan man fyller i vem/vilka som ska åka.

SJ kan liksom inte förvänta att alla ska ha medel samma dag som biljetterna släpps eftersom många inte har medel att betala med samma dag som biljetterna släpps.

Nu kommer SJ aldrig att införa detta men det skulle vara betydligt lättare om man fick välja djurtillåtet eller djurfritt alla redan vid den sidan man fyller i vem/vilka som ska åka med tåget. Därmed kan man välja avgångar om någon avgång inte har platser i djurtillåtet därmed slipper samma situation uppstå igen.

Inte nog med det finns det för få platser i djurtillåtet de räcker liksom inte till för dem som måste ha med sina djur på resan. Likaså placeras dem som inte har djur i djurvagnen trots att det fortfarande finns plats i de vagnar där man inte får ha djur i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *