Coronaviruset

Coronaviruset (covid-19) sprider sig i Sverige och det finns även tecken på att detta virus även har spridit sig till personer som inte har varit utomlands eller som har varit kontakt med en person som har varit utomlands.

Detta virus som kan spridas sig via hårda ytor upp till fem/nio dagar. Hur stor är det då att viruset sprider sig via offentliga toaletter? Törs man huvudtaget gå på en offentlig toalett om man blir tvungen till det?

Folk som känner sig sjuka uppmanas att ringa till nummer 1177 men har läst i olika grupper att det inte funkar att ringa detta nummer då många har blivit nekad att bli testad för coronaviruset. Då blir de uppmanad att ringa till numret 113 13 istället.

Läste i SKLT om en man som jobbar på Postnord i Skövde som blev nekad att testa sig. Denna man tog kontakt med vården i Karlstad där mannen fick testa sig och det visade sig att mannen hade fått coronaviruset. Hur många har blivit nekad att göra detta test? Troligtvis många skulle jag tro.

Många upplever att Sverige inte tar detta på allvar och många är oroliga att drabbas av coronaviruset. Även jag är orolig och jag är även orolig att min far och min fru ska drabbas av coronaviruset eftersom min far har diabetes 2 och eftersom min fru har dålig hälsa.

De kommuner som har smittade personer dessa kommuner måste sättas i karantän vilket innebär att ingen kan komma in eller ut från dessa kommuner.

De som är smittade och även dem som har varit utomlands ska sättas i karantän istället för i frivillig karantän.

Även barn kan drabbas av coronaviruset men även sprida coronaviruset vidare dessa barn ska sättas i karantän de ska inte gå till skolan huvudtaget förrän de blir friskförklarade. Skolundervisningen med dessa barn kan skötas via Internet. Därmed undviker man att smittan förs vidare till andra barn.

Tågen ska även undvika att stanna i dessa kommuner utan de ska enbart stanna i de kommuner där det inte finns smittade.

Sverige måste ta detta på allvar vilket vi inte gör. Till skillnad från andra länder , som sätter folk i karantän, redan när det finns misstanke om att de är smittade. Dessa länder tar det på allvar, vilket Sverige också bör göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *