Det första dödsfallet

Läste i SKLT (Skaraborgs Läns Tidning) att den första personen i Sverige har dött på grund av coronaviruset (covid-19) i detta fall en äldre person som hade en underliggande sjukdom.

Fler kommer gå samma öde och det är inte enbart de äldre som riskerar att dö av coronaviruset även de yngre som har ett dålig immunförsvar riskerar att dö också.

Min far, min fru och eventuellt min systerson riskerar att dö av coronaviruset. Hur det ligger till hos min systerson vet jag inte med tanke på alla hans allergier är man orolig för hans skull också.

Läste i Aftonbladet att man ska förbjuda sammankomster med över 500 personer men tyvärr kommer detta inte räcka och jag anser att man ska förbjuda alla sammankomster men även stänga alla skolor och driva undervisning via Internet istället.

Helst borde man stänga alla arbetsplatser också men tyvärr kan man inte det dock bör man erbjuda dem som kan arbeta hemma ska få göra det anser jag.

Dock bör man sätta de kommuner som har smittade i karantän i första hand Göteborg, Malmö och Stockholm. Givetvis är jag orolig dock är jag inte rädd men däremot krävs det krafttag genom att inte låta flyg, båtar och tåg lämna Sverige likaså inte låta flyg, båtar och tåg komma in i Sverige.

Vill de som är på besök i Sverige åka hem till sina respektive länder bör deras länder skicka hit flyg med egna piloter samma sak om svenskar utomlands vill åka hem till Sverige bör Sverige skicka flygplan dit med svenska piloter.

Även folk måste ta ansvar genom att undvika åka utomlands och undvika folksamlingar om de är förkylda givetvis ska alla som vill kunna testa sig och kolla upp att de inte har coronaviruset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *