GDPR lagen

Hämtat ifrån Datainspektionen:
”Dataskyddsförordningen (The General Data Protection Regulation) är till att skydda enskildas grundläggande rättigheter och friheter, särskilt rätt till skydd av personuppgifter”.

Detta innebär att vi inte har den frihet som vi hade innan denna lag kom. Vi blir mer eller mindre fråntagna våra rättigheter. Är EU på väg att bli den nya Kina vars rättigheter mer eller mindre fråntas från dem som är medborgare i EU?

Jag läste artikeln ”Beskedet: Facebook och Instagram kan stängas ner i Europa” i Nyheter24 igår den 25 september år 2020 och anledningen är en EU-domstolsbeslut ska bli verklighet vilket i sin tur innebär att det ska bli olagligt att föra över användardata från EU till USA.

Om Facebook och Instagram stängs ned innebär det då inte att Drive, Gmail, Google, Google Play, Youtube och andra webbsidor där inloggning krävs och som har sitt säte utanför EU också kommer stängas ned? Dock kan jag ha fel men som det känns nu kan jag lika gärna ha rätt.

Går det så långt innebär det att det antingen kommer att ske år 2020 alternativt år 2021.

Detta i sin tur leder att de spel man har kopplad till Facebook inte längre kommer vara kopplad till Facebook. Likaså kan det också innebära att man inte kan ladda ned spel från Google Play och man kommer heller inte kunna uppdatera de spel man har i sin smartphone/surfplatta.

Vi går emot en skrämmande värld där vi inte längre har friheten att göra som vi vill längre. Vi blir mer eller mindre utestängda från större delen av Internet. Vi kommer bli mer eller mindre begränsad till de webbsidor som har sitt säte i EU.

Detta är mina tankar kring lagen och vad jag anser om lagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *