Klarna

Sedan den 19 maj år 2021 har jag mottagit totalt 20 stycken fakturor som har skickats till min gmail adress och när den första fakturan dök upp tog jag kontakt med Klarna på Facebook.

Till en början med envisades de på Klarna att jag skulle ange mitt personnummer trots att min personnummer inte är kopplad till min gmail adress.

De som jobbar på Klarna struntar totalt i att jag får fakturor som är riktad till en annan person.

Det verkar som att de på Klarna inte förstår hur allvarligt detta är eftersom jag enkel kan ta reda på de fyra sista siffrorna i kvinnans personnummer.

Jag har bett Klarna att de ska spärra min gmail adress men detta har de inte gjort. Enligt dem kan de inte spärra enskilda email adresser men sanningen är att de kan men de vill inte.

Jag har anmält Klarna både till Finansinspektionen och till Intergritsskyddsmyndigheten. Har fått svar från Finansinspektionen men inte från Intergritsskyddsmyndigheten.

Jag hoppas att de på Intergritsskyddsmyndigheten svarar snart dock kommer jag troligtvis att ta kontakt med media angående Klarna.

Ska man behöva begå brott för att Klarna ska förstå allvaret i detta? Sedan kan man undra hur Polisen ser på detta med tanke på att risken är stor att felaktiga mail hamnar hos oärliga personer som kanske utnyttjar detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *