Allente

Tidigare hade jag Viasat men eftersom Viasat valde gå ihop med Canal Digital flyttades alla Viasat kunder över till Allente och när jag såg att Standard hade kanaler som jag ville se på valde jag att ingå ett nytt avtal med Allente och detta skedde någon gång i april eller i maj år 2021.

Eftersom jag ingick ett nytt avtal hade jag till en början med Premium men eftersom jag inte har råd att betala nästan 900 kronor per månad var jag tvungen att ändra från Premium till standard vilket skedde i juli år 2021.

Den 19 augusti stod det fortfarande standard när jag loggade in när jag skulle ta reda på OCR numret eftersom man är tvungen att logga in på banken för att kunna betala fakturan.

När jag loggade in på Allente den 20 september fanns det ingen faktura och den 24 september tog jag kontakt med Allente på Facebook dock har de läst men inte svarat på det.

Den 25 september upptäckte jag att det stod Large istället för Standard. Vem det är som har ändrat från Standard till Large vet jag inte då detta har skett utan mitt medgivande och enligt avtalet måste Allente meddela ändringar en månad innan vilket inte har skett varken via brev eller via mail.

Jag har inte ändrat något utan det måste antingen vara någon på Allente som har ändrat utan mitt medgivande alternativt att någon mer har samma kundnummer som mig.

Idag den 30 september år 2021 har fortfarande ingen faktura dykt upp och jag har heller inte fått svar på meddelandet som jag har skickat till dem.

Nu har jag fått nog och nu kommer jag säga upp avtalet med dem och ta kanaler via ett annat bolag istället eftersom Allente har misskött sig totalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *